Bullbar Bullbar

Geavanceerd zoeken

Onderdeel onvindbaar?

U geeft aan het origineel, gebruikte onderdeel niet te kunnen vinden voor uw auto. Wij helpen u graag verder zodat de auto weer zo snel mogelijk de weg op kan.

Aanvraag kwaliteit onderdelen

Wij leveren ook nieuwe producten

Bel support +31 165 55 92 30 of

chat met ons?

Bereikbaar maandag - zaterdag van 08.00 - 18.00 uur

Aanmelden voor e-mailnotificatie

U ontvangt direct een e-mail als het originele auto onderdeel beschikbaar is in de webshop

* Verplichte velden

Bullbar auto online kopen

Voor de beste bullbars bent u bij VoordeligeAutoOnderdelen.be helemaal goed. Wij verkopen diverse bullbars van verschillende automerken. Hieronder vallen onder meer de modellen Renault Trafic, Mercedes Vito, Mercedes Sprinter, Opel Vivaro, VW T5, Nissan Primastar en de Ford Transit. De door ons aangeboden bullbars worden voordelig door heel Nederland geleverd. De meeste bullbars zijn op voorraad en deze worden spoedig geleverd.

De regelgeving omtrent bullbars, ook wel bekend onder pushbars en A-bars, zijn in de laatste jaren aangescherpt. Zo zijn metalen bullbars op auto verboden. Bullbars van kunststof mogen wel worden verkocht. Men heeft voor het verboden van metalen bullbars gekozen omdat de metalen bullbars niet 'meegeven' in geval van een ongeluk. Hierdoor kunnen fietsers, motorrijders en voetgangers ernstig letsel oplopen. Aan de kunststof bullbars worden overigens nog wel diverse eisen gesteld. Zo dienen bullbars te voldoen aan bepaalde diktes, groottes en verhoudingen. Vanzelfsprekend mogen bullbars geen punten bevatten. In ons assortiment zult u alleen bullbars aantreffen die aan de gestelde regels voldoen.

Over de bullbar

De bullbar is in de vorige eeuw vanuit de Verenigde Staten naar Nederland overgewaaid. Van origine zijn bullbars een Australisch fenomeen. In Australië en ook in de Verenigde Staten werden bullbars gebruikt voor het opzij duwen van in de weg lopende beesten. In Australië spreken ze om deze reden niet van een bullbar, maar van een roo bar. Dit is een verwijzing naar de landelijke Australische mascotte: de kangoeroe. Een bullbar was niet alleen praktisch, maar zag er bovenal ook stoer uit.