Bandenspanning sensor Bandenspanning sensor

Geavanceerd zoeken

Onderdeel onvindbaar?

U geeft aan het origineel, gebruikte onderdeel niet te kunnen vinden voor uw auto. Wij helpen u graag verder zodat de auto weer zo snel mogelijk de weg op kan.

Aanvraag kwaliteit onderdelen

Wij leveren ook nieuwe producten

Bel support +31 165 55 92 30 of

chat met ons?

Bereikbaar maandag - zaterdag van 08.00 - 18.00 uur

Aanmelden voor e-mailnotificatie

U ontvangt direct een e-mail als het originele auto onderdeel beschikbaar is in de webshop

* Verplichte velden

Bandenspanning sensor

Op Venautos.nl kunt u bandenspanning sensors kopen. We hebben van diverse merken sensors waar u mogelijk naar op zoek bent. Bandenspanning sensors verhogen de veiligheid en u voorkomt dat u bij een verlaagde bandenspanning extra brandstof moet betalen. De verlaagde bandenspanning wordt door het systeem namelijk direct opgemerkt.

Vandaag de dag zijn bandenspanning sensors in auto’s verplicht. Dit geldt voorlopig alleen voor nieuwe geregistreerde auto’s. Vanaf november 2012 werd het voor nieuwe automodellen al verplicht gesteld. In de komende jaren zullen steeds meer auto’s bandenspanningssensoren hebben. De bandenspanning sensors worden ook wel TPMS (Tyre Pressure Monitoring Systems) genoemd.

Hoe werken bandenspanning sensors?

De ASR en de ABS meten de rotatiesnelheid van de wielen. Als er sprake is van verlies van bandenspanning geeft het systeem dit aan. Bij bandenspanningsverlies van een band gaat het wiel in kwestie sneller draaien. Een geavanceerd systeem meet daarnaast de trillingen in de wielen. Als er een verandering optreedt, kan dit spanningsverlies betekenen.

U heeft bij de keuze voor een bandenspanning systeem de keuze uit twee uitvoeringen. Er is een indirect en een direct systeem. Bij een indirect systeem wordt er gebruik gemaakt van de ABS sensor van de auto. Een directe TPMS werkt op basis van een druksensor in het wiel.

Een bandenspanning sensor heeft diverse voordelen. Het verhoogt ten eerste de veiligheid, want een te lage bandenspanning wordt door het systeem opgemerkt. Een verkeerde bandenspanning zorgt ook voor een verhoogd brandstofverbruik en onnodige bandenslijtage. Dit voorkomt u allemaal door te kiezen voor een bandenspanning sensor.